Passivhus

Det energisnåla alternativet

Energi som aldrig kommer till användning är ett återkommande dilemma i vanliga hus. Med oss på Smarta Hus i Växjö bygger vi tillsammans ditt energisnåla passivhus, enkelt och prisvärt. Den smarta och beprövade husvarianten återvinner värmen som finns i den utgående luften för att sedan överföra den till den friska inkommande luften via ett FTX-system. I våra smarta passivhus ligger en 40 cm tjock isolering som grund och ytterligare 50 cm i tak och väggar. Detta ger ett otroligt lågt U-värde och optimala förutsättningar för att ta tillvara på spillvärmen som naturligt finns i våra hushåll.

Energieffektiv, komfortabelt och miljövänligt
Enkelt förklarat kan vi presentera våra passivhus som det energisnåla alternativet som återanvänder energi istället för att låta den gå förlorad. Detta i sin tur gör huset kostnadseffektivt, miljösmart och energieffektivt.

Att ha i åtanke vid nybyggnation
Precis som vid alla nybyggnationer finns det flertalet oerhört viktiga aspekter att ta hänsyn till. Konstruktion, produktion och montering är tre nyckelbitar i processen. Det finns många, både yttre och inre egenskaper som behöver falla på plats innan byggprocessen kan påbörjas. Saker som är viktiga här är bland annat husets placering på tomten, då menar vi väderstreck. Detsamma gäller antal fönster och dess placeringar samt sammanlagda ytor i fastigheten, detta är a och o för att skapa ett behagligt inomhusklimat

Bygg ditt passivhus med Smarta Hem
Med fokus på att minimera värmeförlusterna bygger vi passivhus med klimatskal och ventilation. Dess extremt välisolerade ytterskal och mekaniska ventilation gör att fastigheten får en effektiv värmeåtervinning. Det ger dig inte bara ett hus med ett fantastiskt inomhusklimat utan ett hållbart och smart hus som står pall för dig i många år framöver. Hör gärna av dig till oss på Smarta Hem i Växjö så ska vi se till att hjälpa dig på allra bästa sätt, från idé till slutfört arbete.